Tænk hvis ………

 

Tænker du nogensinde på, at verdenen kunne se noget anderledes ud, hvis det var december hele året rundt? Det gør jeg sådan cirka hvert eneste år efterhånden som julemåneden nærmer sig, men måske gør jeg det særligt i år set i lyset af alle de forfærdelige hændelser, der på det seneste har fundet sted rundt omkring i verdenen.

Det er som om at der sker et eller andet magisk med de fleste af os i takt med at december måned nærmer sig. Med et slag er det ligesom om vi mennesker pludseligt får mere øje for hinanden, og betydningen af familie, nærvær og næstekærlighed får en helt særlig dimension, når december indfinder sig. Supermarkederne sætter køleskabe op, hvor vi donerer mad og gaver til de dårligt stillede, og vi giver en ekstra skilling til manden med ”Hus forbi”, når vi møder ham i vinterkulden. Alle de nære ting bliver overordentligt vigtige for os, og vi tager Julens budskab om kærlighed og fred til os. Tanken om, at nogen intet har, og måske endda skal fejre Julen helt alene, er næsten uudholdelig for os.

Og så er det, at tanken rammer mig: tænk hvis det var december året rundt? Tænk, hvis vi kunne holde fast i december måneds omtanke og tage den med os ind i foråret, sommeren og efteråret. Tænk, hvis køleskabene blev stående året rundt og vores gavmildhed strakte sig hen over hele året. Ville verdenen så kunne se anderledes ud?

Det er en tanke, et spørgsmål. Måske naivt, men alligevel…….

//Jeanne

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *