kreativ, påske, påsleæg, hjemmelavet, påskepynt

Påske, forår og familie aktiviteter

Påsken er lige om hjørnet – ja allerede denne weekend!

For os er påske lig med forår, længere lysere dage og mulighed for masser af udendørs aktiviteter. Vi er så heldige her på Gl. Brydegaard at have naturen “lige ved hånden” med duftende skov, eng og smuk strand.

Personligt elsker vi at besøge Helnæs Mølle, at tage et spil fodboldgolf, padle kano, geocache, tage et spil petanque i baghaven på Gl. Brydegaard (spørg Rikke i receptionen, og hun vil give jer et spil eller en GPS) – mulighederne er uendelige!

Men traditionen tro er påske også lig med påskeæg, påskeharer og påskejagt. Dette er altid et hit for især børnefamilier. Denne weekend er oplagt til at bruge i familiens skød, at komme ud at opleve og være kreative.

Vi har borde i vores hyggelige  tipi, som indbyder til kreativitet – hvad med at lave personlige gækkebreve med saks og lim? Imens kan mor og far nyde en kop kaffe eller en af vore lækre frokostmenuer. Alt mens familien er samlet, og nyder det skønne, danske forår.

Men ingen påske uden lækre chokolade påskeæg!

Her får du vores 2 nemmeste, yndligs opskrifter på påskeæg, du lynhurtigt kan lave derhjemme.

Opskrift 1

Du skal bruge:

  • Marcipan
  • Mørk eller lys chokolade til smeltning

Fremgangsmåde:

Rul marcipanen ud til ægge-størrelser. Smelt chokoladen og dyp marcipanen deri. Rul evt. i krymmel eller kokosmel for ekstra pynt. Færdige til at nyde eller give til dem, som du skylder et påskeæg!

Opskrift 2

Du skal bruge:

  • 15 store lyse rosiner
  • 4 spsk. Grand Marnier
  • 500 g. ren rå marcipan
  • 150 g. mørk eller lys chokolade
  • 5 smuttede mandler til pynt

Fremgangsmåde:

Hak rosinerne i mindre stykker, og put dem i en lille skål. Dæk med Grand Marnier, og lad dem trække natten over. Ælt marcipanen og bland sammen med rosinerne. Del massen i små stykker (ca. 18). Form dem til æg med hænderne, så de får den rigtige facon. Smelt chokoladen i et vandbad. Dyp æggene i chokoladen med en ske, og læg dem på bagepapir, så er de lettere at tage af, når chokoladen er tør. Pynt med en kvart mandel på hver, inden chokoladen tørrer. Når chokoladen er helt hård og tør, er æggene klar til servering.

Vi ønsker jer alle en rigtig god påske, og håber at se jer til påskehygge og aktiviteter her på Gl. Brydegaard :)

PS. Vi har også tilbud på påske weekendophold for 2 personer – skynd dig, tilbuddet udløber fredag!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *